NAUTNES FISKEVÆR 2002

Så skulle vi af sted for 10 år i træk. Kalenderen viste september, men vejret svarede til juli måned. Vi havde snakket lidt om Saltstraumen eller Røst i anledning af vores 10 års jubilæum. Men mageligheden trak af med sejren og turen gik i stedet for til en lille ø ved navn Tjeldstø, ca. 5 km. sydligere end der hvor vi var sidste år.

Vi boede på havfiskecenteret Nautnes fiskevær, et sted som vi var inde og kigge på sidste år, hvor vi fik en snak og et godt tilbud på en stor 9 personers hytte. Hytten ejes af havfiskecenteret og ligger lige ved siden af centeret med alle centerets faciliteter til rådighed.

Vi sejlede til Bergen lige som sidste år, og kørte ca. 1 1/2 times kørsel til havfiskecenteret- en smal sag, når man oven i købet er frisk og veludhvilet efter en god nats søvn på færgen.

Vi var 9 mand af sted i 2 biler, 1 båd og 1 trailer. Turen fra Hanstholm til Bergen varede 18 timer, en ret lang sejltur, men 10 gange så behageligere end at sidde i en bil. Turen forløb uden problemer , og da vi nåede frem til havfiskecenteret, blev vi modtaget af ejeren Otto. Otto havde meget travlt, da der ankom ca. 45 tyskere samtidig med os. Vi fik fremvist hytten vi skulle bo i, som lå ca. 5 minutters gang fra selve havfiskecenteret. Vi var alle enige om at det var en fin hytte med god plads til 9 personer. Desuden fik vi tildelt et rum nede på selve centeret med en stor fryser, samt opbevaringsplads til fiskegrej og stænger, så vi ikke skulle slæbe grejet frem og tilbage til hytten hver gang. Inkluderet i hyttelejen var der 2 stk. 18 fods joller med tilhørende 15 hk. motorer.

Alt fiskeriet foregik mellem ca. 10 og 30 minutters sejlads fra havfiskecenteret. De første par dage fiskede vi mest på grundene der lå tættest på, men vi kunne godt se, at når tyskerne som fiskede på grundene der lå lidt længere nord på havde lidt flere fisk i kasserne når de kom ind. Tyskerne kendte pladserne, da de havde været der mange gange før. Vi besluttede derfor, at sejle nord på de efterfølgende dage, og så skal jeg love for at der kom fisk i kasserne.

De første par dage fiskede vi mest med pirk, men derefter gik vi over til at fiske mere med agn. Agnen fangede vi selv, da der var i tusindvis af makreller, og vi kunne fange alle dem vi ønskede, ja der var så mange, at vi blev træt af at fiske efter dem. Til sidst var det kun når vi manglede agn, at vi satte makrel forfangene på, da vi jo også gerne skulle fange nogle andre arter. Men det var nu heller ikke noget problem, vi nåede op på 13 forskellige arter, især brosmer fangede vi mange af, en del var mellem 3 og 5 kg. Kuller var der også rigtig mange af og de var store, de største var over 3 kg. Vi fik langer op til 5 kg. Tyskerne fangede 2 langer på henholdsvis 10,5 kg. og 15 kg. En af dagene fangede de også en helleflynder på 4,5 kg. Vi fik også 2 havtasker, hvor den største var på 3,1 kg. torsk var der ikke så forfærdelige mange af, men det blev da til nogle stykker med den største på 7,4 kg.

Vi havde en fantastisk god uge med rigtig mange fisk, og for en gang sin skyld var der heller ikke nogle dage, hvor vi ikke kunne komme ud på grund af vejret, -det skulle da lige være fordi det var for varmt.

Fangstrapporten for turen er følgende: 34 torsk, 62 langer, 49 sej, 54 lubber, 133 kuller, 225 brosmer, 16 hvilling, 9 rødfisk, 2 knurhaner, 1055 makreller, 1 hornfisk, 1 pighaj, samt 2 havtasker.

Venlig hilsen

Bromseklubben

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

     Nautnes fiskevær

© Copyright Bromseklubben