FRØYA/TITRAN - 2003

       Endnu en fisk pumpes op fra dybet.      Her ligger Frøya/Titran

Så blev det endelig den 16 maj, dagen hvor vi skulle af sted. Vejrudsigten omkring Frøya var tjekket ikke så få gange den sidste uges tid, og den så lovende ud.

Vi startede ud fredag morgen fra Varde og var fremme ved Titran på vest spidsen af øen Frøya omkring lørdag kl. 1600. Turen gik via Frederikshavn - Larvik og videre af E6 til Elverum, hvor vi havde en overnatning i en hytte, som vi havde lejet hjemmefra, og herefter gik turen så videre af vej 3 til Berkåk-Orkanger-Frøya.

Søndag morgen var vejret fint, og vi sejlede alle 8 mand ud i 3 både. Vi havde studeret søkortet lidt, og prøvede nogle af grundene, som ikke lå så langt ude. Vi skulle først lige være dus med bådene og området. Da vi sejlede ind til middag havde alle mand fået en del fisk i kasserne, flere forskellige arter mellem 1-3 kg.

De efterfølgende dage havde vi også vejret med os, og prøvede derfor nogle af grundene der lå lidt længere ude. En af grundene vi fiskede på hed Finnen, hvor vi bla. fangede nogle pæne sej mellem 3-5 kg. og torsk over 10 kg. samt rødfisk på 850 gram.

Knud med rødfisk Sej på stribe

Vi fiskede mest med pirk, men agnfiskede da også en del af tiden, og det gav en del langer og brosmer. Vi fangede især mange brosmer, og nogle havde rigtig pæne størrelser, mange mellem 3-5 kg. De to største der blev fanget blev taget med 5 minutters mellemrum  på en grund som hedder Håkka-skallen. De vejede henholdsvis 5,7 kg. og 7,7 kg. Vi fiskede en del på Håkka-skallen og det gav mange pæne fisk mellem 2-4 kg.

BromseKongen J.U. med brosme på 7,7 kg. Thomse med brosme på 5,7 kg.

En af grundene, der ligger lige nord for Håkka-skallen hedder Mjåflua, her havde vi et fantastisk lubbe-fiskeri. På en dag havde to mand 63 lubber og diverse andre fisk med ind, fiskene vejede mellem 2 og 5,5 kg. Dagen efter denne fangst sejlede vi igen ud på Mjåflua, for at se om lubberne stadigvæk var der. Efter et stykke tid fandt vi dem igen, men der var ikke helt så mange som dagen før. Alle mand fik dog nogle pæne lubber trukket ind over rælingen, og en af dem vejede ikke mindre end 9,1 kg.

Per med lubbe på 9,1 kg. Lubbedag Ove med lubbe på 5,5 kg.

Vi havde vi en rigtig god uge med masser af fisk, nye klubrekorder og personlige rekorder. Fangstrapporten for turen ser således ud : 1 havtaske, 4 hvillinger, 6 kuller, 14 rødfisk, 29 langer, 85 torsk, 159 lubber, 222 brosmer, 408 sej.

Venlig hilsen

Bromseklubben

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Copyright Bromseklubben