TILBEREDNINGSTID:
15 MIN
KOGE/STEGE TID:
40 MIN.
ANTAL PERSONER:
2 PERSONER
RÅVARER:
400 GR. KARTOFLER, SKRÆLLET OG SKÅRET
I MUNDRETTE BIDDER.
2 MELLEMSTORE LØG, HALVERET OG SKÅRET I TYNDE SKIVER
OLIVENOLIE
SALT OG PEBER
FRISK TIMIAN
1 LAURBLAD
300 GR. SEJFILET, I TERN CA. 5X5 CM
2 FASTE, RØDE TOMATER
½ DL. HVIDVIN, TØR VERMOUTH EL. VAND
CITRONSAFT
OPSKRIFT:
Indstil ovnen på 225 gr. Læg kartofler
og løg i et ovnfast fad, der rummer både fisk og grøntsager.
Vend dem i 2-3 spsk olivenolie, lidt salt og peber. Stik lidt
timiankviste og evt. et laurbærblad ved. Sæt fadet i ovnen i
20-30 min. til grøntsagerne er møre og begynder at tage farve.
Drys imens sej fileterne med lidt salt. Lad dem trække. Skær
tomaterne i kvarte og fjern indmaden. Skær tomatkødet i grove
tern. Tag fadet med de færdige grøntsager ud af ovnen og
fordel fisk og tomat mellem grøntsagerne. Indstil ovnen på
grill. Hæld hvidvin, vermouth el. vand ved og dryp med lidt
citronsaft. Stænk med lidt mere olieven olie og sæt fadet
tilbage i ovnen i ca. 5 min. eller til fisken er blevet hvid
helt igennem.
TIPS:
Server retten i fadet med sprød flutes
|
|