TILBEREDNINGSTID: 15 MIN

KOGE/STEGE TID: 40 MIN.

ANTAL PERSONER: 2 PERSONER

RÅVARER: 400 GR. KARTOFLER, SKRÆLLET OG SKÅRET I MUNDRETTE BIDDER.
2 MELLEMSTORE LØG, HALVERET OG SKÅRET I TYNDE SKIVER
OLIVENOLIE
SALT OG PEBER
FRISK TIMIAN
1 LAURBLAD
300 GR. SEJFILET, I TERN CA. 5X5 CM
2 FASTE, RØDE TOMATER
½ DL. HVIDVIN, TØR VERMOUTH EL. VAND
CITRONSAFT

OPSKRIFT: Indstil ovnen på 225 gr. Læg kartofler og løg i et ovnfast fad, der rummer både fisk og grøntsager. Vend dem i 2-3 spsk olivenolie, lidt salt og peber. Stik lidt timiankviste og evt. et laurbærblad ved. Sæt fadet i ovnen i 20-30 min. til grøntsagerne er møre og begynder at tage farve.
Drys imens sej fileterne med lidt salt. Lad dem trække. Skær tomaterne i kvarte og fjern indmaden. Skær tomatkødet i grove tern. Tag fadet med de færdige grøntsager ud af ovnen og fordel fisk og tomat mellem grøntsagerne. Indstil ovnen på grill. Hæld hvidvin, vermouth el. vand ved og dryp med lidt citronsaft. Stænk med lidt mere olieven olie og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 5 min. eller til fisken er blevet hvid helt igennem.

TIPS: Server retten i fadet med sprød flutes

© Copyright Bromseklubben