Korshavn 1995

 

Så gik turen til Korshavn for anden gang, denne gang med 6 mand + 2 både. Vi havde valgt at prøve uge 35 denne gang, frem for april måned, som på vores første tur til Korshavn. Havfiskecenteret var dårligt besøgt denne uge, der var kun nogle få tyskere.

Da vi skulle havde bådene i vandet lykkedes det os desværre, at søsætte den ene af trailerne, (noget med en knude) men vi fik heldigvis traileren op igen uden problemer.

De første par dages fiskeri var ikke noget at "råbe hurra" for. Vi prøvede alle de forskellige pladser, som var indtegnet på det søkort, som vi havde fået udleveret på havfiskecenteret. Der var dog et par pladser lidt længere ude, som vi ikke havde prøvet på grund af at det blæste for meget. Det passer dog ikke helt, for vi havde forsøgt os på en af pladserne (Bispen), men det resulterede i, at  Hans hang ud over rælingen og råbte mærkelige lyde, så vi kom ret hurtigt ind på smult vand igen.

På tredje-dagen kom der heldigvis gang i fiskeriet. Kæmpe stimer med makreller kom væltende, og jeg skal lige love for, at der kom fisk i bådene. "Der var fuld hus" på makrelforfanget næsten hver gang det blev sænket ned, og vi måtte sejle lidt tidligere ind end vi plejede, hvis ikke vi skulle stå i renserummet hele natten.

Da vi sad oppe i vores lejlighed om aftenen, hørte vi, at havfiskecenterets kutter sejlede ud, og vi blev enige om, at de godt kunne have fortalt os, at de skulle på natfiskeri, så ville vi gerne have været med! Senere viste det sig, at de slet ikke sejlede ud for at fiske, men for at lede efter en tysker som var blevet meldt savnet. Skipper fortalte om morgenen, da vi kom ned til bådene, at de savnede en af tyskerne, som var sejlet alene ud om aftenen, og ikke var vendt tilbage. Skippers eftersøgning gav ikke noget resultat, men man ville vente til det blev lyst og så prøve en gang til, inden man alarmerede en redningshelikopter. Det blev heldigvis ikke nødvendigt, for da vi var på vej ud på fiskepladserne, så vi pludselig noget der glimtede i morgensolen. Vi sejlede over for at tjekke, om det ikke skulle være tyskerens aluminiumsjolle, og ganske rigtigt, den lå smidt op mellem fjeldene. Pludselig dukkede tyskeren frem bag et fjeld. Han var godt forfrosset, da han havde været i vand til livet og forgæves havde ventet hele natten på at hjælpen skulle nå frem. Vi fik tyskeren ombord og sejlede tilbage til havfiskecenteret. Hans kammerater stod på kajen, da vi kom ind med ham. De blev selvfølgelig meget glade for at se ham, dog fik han en stor skideballe og han lovede, at han aldrig nogensinde ville sejle ud alene igen.

De resterende dage blev helt forrygende. Der var stadigvæk en del makreller, og mange af de andre arter gik også til bidet. Vi fik vi en del lubber, som vi tog på let grej, vi kastefiskede med små blinkere helt ind langs fjeldkanten, hvor vi kunne se lubberne fulgte efter blinkene, inden de bed på. Alt i alt en rigtig god tur. Samlet fangst for hele ugen blev: 1100 makreller, 89 lubber, 81 sej, 44 torsk, 32 hornfisk, 11 hvillinger, 9 langer, 1 berggylt, 1 rødfisk, 1 knurrehane. I alt fangede vi 10 forskellige arter.

Venlig Hilsen

Bromseklubben

© Copyright Bromseklubben