Turen i år havde vi valgt skulle gå til Karmøy, og det skyldtes at vi sidste år kom i snak med nogle tyskere på havfiske-centeret i Korshavn, der fortalte at de havde været der for et par år siden, og at de havde haft rigtigt godt fiskeri.

Køreturen til Karmøy var overkommelig. Vi tog færgen til Egersund, hvor der kun er omkring 100 km. til en lille by der hedder Sande lige nord for Stavanger, hvor færgen til Karmøy sejler fra. Vi havde fået oplyst hjemmefra hvornår færgen til Karmøy sejlede, og vores ankomsttid passede perfekt, bortset fra at vi ikke havde taget højde for, at det var Norges nationaldag, og færgen derfor kun sejlede i begrænset omfang den dag. Så vi måtte overnatte i bilerne på havnen indtil næste morgen.

Hytten vi boede i havde vi lejet ved Dancenter, og den lå bare helt perfekt inde i en lille havn, helt ned til vandkanten, med en god rampe kun 20 meter fra huset, hvorfra vi kunne søsætte de to både vi havde med. 

Alt fiskeriet foregik omkring et par kilometer stik vest fra kysten. Der var ikke som de forrige år vi havde været af sted, mulighed for at ligge i læ af fjeldene, så vi var virkelige afhængige af vejret. Men vejret var med os, der var kun en dag vi ikke kunne komme ud.

Fiskeriet var rigtigt godt.Vi fiskede mest med pirk, og dybden vi fiskede på, lå mellem 20 og 100 meter. Der var masser af forskellige arter, men der var flest lubber. Vi fangede flere hundrede lubber med den største på 5,1 kg. Foruden lubberne fangede vi torsk, sej, lange, kuller, brosme, hvilling, rødfisk og makrel. Selvom vi fileterede alle fiskene var kummefryseren fyldt helt op til randen.

Vi havde virkelig en sjov og speciel oplevelse deroppe. Der var en delfin, som holdt til i området, og havde gjort det i 10 år, fortalte en af de lokale fiskere. Når vi sejlede ud for at fiske fulgte den med lige i kølvandet, og når vi kom ind igen var den der også til at tage imod os. Når vi stoppede motoren og bankede på siden af båden, kom den hen til båden så vi kunne klø den, det kunne den rigtig godt lide.

Venlig hilsen

Bromseklubben

 

© Copyright Bromseklubben