Hitra 1994

Turen denne gang havde vi valgt skulle gå til Hitra, en ø som ligger ca. 75 km. vest for Trondheim. Vi havde booket en hytte i uge 34. Vi sejlede med færgen fra Frederikshavn til Moss, hvor vi ankom sent lørdag aften og kørte hele natten indtil vi nåede Ansnes på Hitra omkring klokken 9 søndag formiddag. Triptælleren viste 1060 km. siden vi forlod Varde.

Hytten havde vi lejet igennem Hitra turistkontor, som har specialiseret sig i udlejning af hytter til fiskeri. På turistkontoret kan man købe alt det nødvendige grej som man skal bruge til fiskeriet på Hitra, og man kan leje fiskegrej, ekkolod, flydedragter og hvad man ellers måtte have brug for, men det billigste er nok selv at have alt det nødvendige udstyr med hjemmefra.

Der var to joller med til hytten, som hver var monteret med en 10 hk. motor, et par ganske fine joller, men uden ekkolod, desværre. Da det næsten er håbløst, at fiske uden ekkolod i Norge på grund af de store dybdeforskelle, lejede vi to ekkolodder, som senere viste sig at være noget gement lort, da transduseren skulle sidde fast ved hjælp af en sugekop, som hele tiden faldt af. Så for fremtiden har vi selv ekkolodder med !!

Da vi havde pakket alt grejet ud af bilerne, var der lige tid til en kop kaffe, inden vi skulle på vandet, for ud det skulle vi jo, uanset vor trætte vi var. (FISKEFEBER) Faktisk lykkedes det os, at få bid inden vi nogensinde kom ud på vandet, idet en kat havde bidt på en af de flotte ophængere, som stod og blafrede i vinden, mens vi  klargjorde bådene. -  Det var desværre ikke en havkat, men NABOENS KAT. Missen, den stakkel, måtte en tur omkring dyrehospitalet, hvor man måtte fjerne en krog fra dens pote.  

Vi var seks mand af sted, så vi sprang  tre mand i hver båd, og ud på vandet det gik. Vi havde knapt nok fået pirkene i vandet førend der var bid, det var SEJ. Der var stimer med tusindvis af småsej, og selv om de ikke var så store var humøret højt. Det gav en del forskellige fisk i bådene inden vi skulle ind og have lidt at spise, så der var lidt at snakke om ved middagsbordet. Vi havde taget søkort med hjemmefra, så dem havde vi fremme efter middagen, hvor der blev lagt nogle slagplaner.

De følgende dage fangede vi masser af fisk, vi fangede bla. en del brosmer, og da det var første gang vi nogensinde så en brosme, og synes det var et lidt underligt navn blev de hurtigt døbt BROMSER. Og da vi skulle finde et navn til klubben var det ikke svært, da vi havde haft meget skæg med alle de bromser vi havde fanget, derfor navnet BROMSEKLUBBEN. Ud over brosmerne fangede vi kuller,lubber, langer, og en del andre fisk. Vi fik også nogle torsk selv om det ikke var mange, det var ikke lige sæson for dem. 

En af dagene sejlede vi ud med en kutter fra havfiskecenteret i Ansnes. Skipper havde lidt svært ved at finde fiskene, dog fik vi nogle enkelte forskellige arter her og der. Ca. en time før vi skulle sejle ind fandt han en stime sej med fisk op til tre kilo. Vi fyldte tre fiskekasser helt op, så både fiskere og måger var glade da vi sejlede hjemad.

Alt i alt havde vi en rigtig god tur, hvor vi fangede masser af fisk, og oplevede en virkelig lækker natur med en del havørne, og masser af marsvin i kæmpe stimer. Fangstrapporten for turen ser sådan ud: 1 knurrehane, 1 sølvlaks, 9 makreller, 18 langer, 19 rødfisk, 21 torsk, 28 brosmer, 50 kuller, 52 hvillinger, 62 lubber, 188 sej, på seks dages fiskeri. Af de største kan nævnes brosmer på 5,3 kg. 4,3 kg. 3,4 kg. kullere på 3,2 kg. 3,0 kg. 2,1 kg. makreller på 1,2 kg. 1,2 kg. 1,1 kg. 1,1 kg..        

Venlig Hilsen

Bromseklubben

                         

           

© Copyright Bromseklubben