I år havde vi valgt at tage til Frøya, som er en ø der ligger lige ved siden af Hitra. Vi havde lejet en hytte igennem DanCenter. Hytten var af ældre dato, men ganske udmærket. Der var 2 både med i lejemålet og der var opstillet overdækkede renseborde .

Fordelen ved at fiske fra Frøya frem for Hitra er, at man ikke skal sejle så langt for at komme ud på åben hav, hvor de bedste fiskepladser oftest er. Ulempen er så, at man er mere afhængig af vejret, da der ikke er ret mange steder at finde læ. Desværre for os, kunne vi godt have brugt noget læ, da det blev stormvejr efter at vi havde fisket i 2 dage. Det var fuldstændig umuligt at sejle ud, også fra Hitra, hvor der ellers er mange steder at ligge i læ. Dog hørte vi i radioen at der var en tysker der havde trodset stormen og sejlet ud, med det resultat at der måtte en helikopter ud at lede efter ham.

Da der var gået et par dage og vejret ikke var blevet bedre, og vejrudsigten viste at blæsevejret ville blive ved resten af ugen, besluttede vi at tage hjem før tiden.

Fangsten for denne tur blev meget beskedent på grund af det kun blev til 2 dages fiskeri, og vi dårligt nåede at finde de gode fiskepladser. Vi fangede torsk, lubber, sej, lange, brosme samt et par fladfisk.

Venlig hilsen

Bromseklubben

© Copyright Bromseklubben