Nautnes Fiskevær 2004


Så stod der igen Nautnes Fiskevær på årets Norges tur, en af de mere behagelige ture, hvad angår transport. Man kører til Hanstholm, hvorefter man går ombord på færgen og vupti 18 timer senere, efter et godt måltid mad og et par kolde øl, samt en god nats søvn ligger man til havn i Bergen, frisk og veludhvilet. Herefter skal man blot køre ca. 1 time før man er på havfiskecenteret Nautnes Fiskevær.

På ankomstdagen kunne vi lige nå at fiske en 3-4 timer efter at vi havde fået pakket ud og spist et par rugbrødsmadder. Vejret var fint med solskin og kun lidt vind. Vi prøvede nogle af de forskellige fiskepladser, som vi kunne huske fra sidste gang vi var der. Men, det var som om pladserne var støvsuget for fisk. Vi prøvede både med agn og pirk, men lige lidt hjalp det.
Da vi kom ind og skulle rense de få fisk vi havde fanget, stod der en flok Svenskere og de var i fuld gang med at rense ikke så få fisk, så det kan nok være vi lige skulle høre hvor de havde fanget dem. Det viste sig, at de var 14 mand, som kun skulle være der i weekenden og at de havde hyret et par mindre kuttere, som de havde været ude med. De havde på ca. 5 timers fiskeri fanget omkring 600 kg. forskellige arter, hvoraf der var 10 langer over 10 kg.
Vi fik dem til at vise os på søkortet, hvor de havde fisket. Det viste sig, at de havde været en del nordligere end der, hvor vi havde forsøgt os. Så hvis vejret var fint skulle vi prøve det næste dag.

Vejret var fint næste morgen, så da vi havde fået morgenmad smurte vi et par klemmer som vi skulle have med, da der var ca. 1 times sejlads ud til fiskepladserne, og vi gad ikke, at bruge hverken tid eller benzin på at komme ind til frokost. Da vi nåede frem til fiskepladserne var Svenskerne allerede på pletten og pirkestængerne gik op og ned.

Vi fik hurtigt pirkene til bunden og der gik ikke lang tid før vi havde fisk i båden. Vi fiskede i samme område hele dagen, og fiskekasserne var fulde til randen da vi sejlede hjem over.
Vi fangede en del forskellige arter bl.a. fangede vi havkat, samt nogle pæne langer.

 

Den efterfølgende dag smurte vi igen madpakker, og sejlede nord på. Vi sænkede pirkene ned på 100 meters dybde og fik ret hurtig bid, det viste sig at være rødfisk. På under en halv time fangede 2 mand, 8 rødfisk på over 1 kg. Generelt var fiskeriet dog noget dårligere end dagen før, enten var der slet ingen fisk, ellers også var der så mange små sej, at man ikke kunne komme ned til bunden. Vi fik dog nogle pæne torsk, samt lubber midt i sej stimerne.
 

Resten af ugen fiskede vi rundt omkring på de forskellige pladser, som vi kunne finde på søkortet. Fiskeriet varierede en del, men generelt var det dog en god uge, med mange fine fisk. Det blev til 8 forskellige arter i alt. Fangstrapporten ser således ud:

65 torsk (største på 11,2 kg.) 48 langer (største på 10,6 kg.) 75 lubber ( største på 4,6 kg.)
11 kuller (største på 3,0 kg.) 337 brosmer (største på 6,3 kg.) 17 rødfisk
(største på 1,2 kg )
3 havkatte (største på 4,2 kg.) ca. 1200 små sej (største på 2 kg.)

Venlig hilsen
Bromseklubben

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Copyright Bromseklubben