Så er vi igen på besøg ved Nautnes Fiskevær som ligger ca. 50 km. nord for Bergen. Denne gang skriver vi Oktober måned. Vejret er mildt, men det blæser meget da vi ankommer og det viser sig da også , at de første par dage bliver det ikke til meget fiskeri på grund af blæsevejr.

Fiskeriet er svingende det bliver mest til fiskeri indenskærs samt i Hjeltefjorden, da det for det meste blæser for meget til, at vi kan komme ud på grundene der ligger ude mod vest.

Der er som sædvanligt masser af makreller i efterårsmånederne, og sætter vi makrelforfanget på er der fuldt hus næsten hver gang. Vi fisker derfor meget med bundmede med makrel eller småsej som agn for at komme igennem makrelstimerne og ned til bunden.
De dage dage hvor det blæser så meget at vi ikke kan holde agnen ved bunden sætter vi makrelforfanget på og fylder kasserne med makreller.

I år er der også en del pighajer i området, som vi fanger på bundmede, men generelt er fiskeriet ikke helt så godt som tidligere. Det skal dog lige nævnes, at en tysker fangede en brosme på 12,5 kg. inde i Hjeltefjorden.

Vi fangede 11 forskellige arter i alt.

Fangstrapporten for turen ser således ud:

1 knurhane (0,5 kg.) 2 blåstak (ikke vejet) 5 kuller (største på 2,0 kg.) 9 rødfisk (største på 1,7 kg.) 13 pighajer (største på 2,05 kg.) 15 torsk (største på 7,8 kg.) 25 lubber (største på 2 kg.) 31 langer (største på 8,8 kg.) 142 brosmer (største på 3 kg.) 678 sej (største på 4,6 kg.) 704 makreller (ikke vejet)

Venlig hilsen
Bromseklubben  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                             

© Copyright Bromseklubben